Rondetafelgesprek

‘Ontwikkelen van Welzijn, Gezondheid en Geluk in vastgoed’

Op 30 juni t/m 2 juli 2020 vond de vastgoedbeurs Real Estate Futureproof plaats. Pim was uitgenodigd om deel te nemen aan een van de (online) rondetafelgesprekken. Het thema van het gesprek was ‘Hoe kunnen we met vastgoed de gezondheid en het geluk van mensen bevorderen?’

Dit interessante gesprek onder leiding van Yvonne van Mierlo (Blauwhoed) en met Jos Sentel (Syntrus Achmea), Roos Dohmen (Happiness Lab) en Pim van der Ven (Juli Ontwerp) staat nu online.

  • Jos Sentel vertelt dat Syntrus Achmea als doel heeft de beleggingen van de pensioengelden die zij beheren niet alleen verantwoord en winstgevend te laten zijn, maar ook steeds meer het maatschappelijk effect ervan te willen maximeren. Onder meer door te beleggen in vastgoed dat het geluk van de huurders verhoogt, daarmee gezondheidsklachten vermindert en eenzaamheid tegengaat.
  • Pim beschrijft de huidige trend van de trek naar de stad en beschrijft de voordelen ervan: betere mobiliteit en kleinere ecologische footprint. Maar hij waarschuwt ook: dat werkt alleen als we het nu góed doen. Dus door bewust na te denken over hoe we goede stukken stad bouwen, in plaats van alleen bezig zijn met gebouwen neerzetten. Dat is een wezenlijk verschil.
  • Roos Dohmen vertelt over het onderzoek naar de Geluks-determinanten in de gebouwde omgeving dat zij in opdracht van Blauwhoed, Syntrus Achmea en Juli doet.

Bekijk hier of via onderstaande link het rondetafelgesprek. En kom meer te weten over hun visie op de leefbarometer, het verschil tussen winst maken en waarde-ontwikkeling, de grote toegevoegde waarde van het creëren van ontmoetingsplekken en wat eerste inzichten uit het onderzoek van Roos: bit.ly/RondetafelgesprekGelukInVastgoed