nieuws, projecten

Update project New Joymere Almere

In Almere is een grote vraag naar woningen. Direct naast het Laterna Magikapark in Filmwijk ontwikkelt TWYL het plan New Joymere. Met ons ontwerp voor de appartementen en grondgebonden woningen anticiperen we op de parkachtige setting waarin het komt te liggen. Het wordt zo een heerlijke woonplek.

Parkgevoel

Ontwikkelaar The Way You Live (TWYL) is initiatiefnemer van deze ontwikkeling waarmee ruimte voor doorstroming binnen de wijk ontstaat. Een belangrijk punt voor hen is dat het groene karakter van de plek en de sfeer van het park goed tot zijn recht komen in de nieuwbouw.

Daarom ontwierpen we een mix van appartementen en urban villa’s, die we niet de gebruikelijke formele, maar juist een vrije plaatsing gaven. Zo kan het groen echt het plan in komen. Ook verwerkten we groen in een deel van de gebouwen, onder meer op de begane grond aan de gevels.

De buitenruimte inrichting is ontworpen door Irma te Kiefte. ‘Genius Loci’ – de ziel van een plek – is voor haar de inspiratiebron en het startpunt van elk landschappelijk ontwerp, waarin ook de ecologie van de locatie zorgvuldig wordt meegenomen.

Veranda’s

Alle grondgebonden woningen zijn voorzien van veranda’s. Dit versterkt de relatie tussen de woningen en de natuurlijke omgeving. Bovendien functioneert het als een mooi overgangsgebied tussen het privé van de woningen en het gedeelde gebied van het park. Een ideale plek dus om op ontspannen manier met buurtgenoten in contact te komen.

Karaktervol metselwerk

In de materialisering van zowel de appartementen als de grondgebonden woningen pasten we bijzondere metselverbanden met extra dieptewerking toe. Dit maakt de woningen karaktervol, benadrukt de kleinere schaal en versterkt een gevoel van trots.

Ontwerpkeuzes voor meer geluk

Daarnaast is in het ontwerp van de grondgebonden woningen vrij veel hout verwerkt; hout aan de gevels in en via pergola’s, omdat het toepassen van natuurlijke materialen in de architectuur bijdraagt aan gelukkiger en gezondere bewoners. Parkeren is voor een deel opgelost onder pergola’s, zodat de auto’s minder de aandacht vragen en de groene sfeer in het gebied de toon aangeeft. Een wordt heerlijke buurt om te wonen, dat door bewuste ontwerpkeuzes bijdraagt aan het geluk en de gezondheid van de nieuwe buurtbewoners.