nieuws, projecten

Start eerste fase Fortunapark Vlaardingen

Begin 2023 wonnen we de tender voor het Fortunapark in Vlaardingen met een integraal plan waarbij geluk en gezondheid de hoofdrol hebben. We maakten samen met Timpaan en Ouwehand, Zus en Faro niet alleen een fysiek, maar ook een sociaal ontwerp voor de 235 woningen die hier gaan komen.

Goed nieuws. We gaan starten met de eerste fase van de gewonnen tender Fortunapark in Vlaardingen. Juli richt zich op het ontwerp van 23 woningen met parkeerdek en een buurthuis.

In het juryrapport werden destijds zowel de stedenbouwkundige aanpak als de architectuur van het plan geprezen en ‘van uitzonderlijke hoogwaardige kwaliteit’ genoemd. Ook over de natuurinclusiviteit was de jury enthousiast in de beoordeling:

"Het is een gedurfd autovrij en aantrekkelijk en duurzaam groen plan."

JURYRAPPORT

Ontmoetingsplekken

Juli Ontwerp was niet alleen architect van een deel van het plan, ook was ons gevraagd om onze thematiek Geluk & Gezondheid voor het gehele plan uit te werken en door te voeren op ieder schaalniveau; in de woning, woningencluster, buurtje en wijk. Overal komen de thema’s ‘collectiviteit’, ‘gezondheid’ en ‘invloed & zeggenschap’ terug in het ontwerp. Zo verwerken we met goeie overgangen tussen publiek en privé, collectieve ontmoetingsplekken en parkeren onder een dek zodat de buitenruimte mooi groen ingericht kan blijven.