Wonen, Work in progress

Start bouw project ALEX

Altijd een bijzonder moment; de start bouw met de eerste heipaal die de grond in gaat. Dit Rotterdamse wooncomplex met 101 woningen wordt een groen thuis voor starters.

Het feestelijke evenement in de Rotterdamse wijk Het Lage Land werd bezocht door veel toekomstige bewoners, afgevaardigden vanuit de gemeente, ontwikkelaar SteBru, en uiteraard door Juli. Het startsein werd gegeven door onder meer Jos Melchers van de gemeente Rotterdam.

Fijne buitenruimtes

De woningen voor jonge zelfstandigen, samenwoners of jonge gezinnen variëren van 50-85 m2. Er komen 2-kamer appartementen, hoekappartementen, daktuinwoningen, penthouses en stadswoning. Elke woning is voorzien van balkon, loggia of directe ligging aan daktuin. Deze gezamenlijke daktuin – die alleen voor bewoners toegankelijk is – wordt een fijne plek om van meer dan 500 vierkante meter is ontstaan om samen te eten, te tuinieren, te spelen, te bewegen of te genieten van de zon en om je medebewoners te ontmoeten. De daktuin is ontworpen door Felixx Landscape Architects and Planners en is klimaatadaptief.

Starterswoningen

Gemeentes en woningcorporaties geven aan meer te willen en kunnen doen voor starters, maar de huidige kaders knellen en de middelen zijn schaars. Alleen als alle partijen – van (semi)overheid tot corporaties en van beleggers tot (bouwende) ontwikkelaars – de handen ineen slaan, ontstaan er plekjes waar ook starters een thuis kunnen opbouwen.

Architectuur

Het woongebouw van 14 bouwlagen heeft heldere metselwerk-architectuur, een mooie indeling van plint-tussendeel-bekroning en grote hoeveelheden glas. De parkeergarage wordt aan een kant afgezoomd met BeBo’s (Beneden- Boven-woningen), met de voordeuren aan de langzaam-verkeersroute waaraan ze liggen.

"De daktuin van Alex kan een echt mooie plek voor ontmoeting worden voor de bewoners.”

Pim van der ven | Juli Ontwerp

afbeeldingen: SteBru, Juli