Project

Start bouw Crocusstraat Wassenaar

Scandinavisch design en veel licht gaan de sfeerbepalende elementen zijn in deze royale jaren ’30 woning in Wassenaar. Voor deze verbouwing maakten we een ontwerp met een visueel interessante verbinding tussen voortuin, keuken en achtertuin. Het wordt een heerlijk leefhuis.

Verbindende keuken

Begin november is de aannemer gestart met de werkzaamheden aan deze jaren ’30 hoekwoning in Wassenaar. De woning wordt compleet gerenoveerd, verduurzaamd en aan de zijkant uitgebreid met een ruime uitbouw van bijna 70m2.

Wij ontwierpen in nauw overleg met de bewoners een centrale as met een keuken en entreehal die de verbinding legt tussen de voor- en achtertuin. Deze as is voorzien van veel glas en daklichten om zoveel mogelijk daglicht binnen te krijgen. Aan de tuinzijde ontstaat zo een 8 meter brede pui met een veranda van eikenhout.

“Het ontwerp legt verbinding tussen de jaren ’30 en het heden”

Hans Schepman
KEUKEN OPGENOMEN VAN DE HOUTEN WAND, CENTRAAL KOOKEILAND

Duurzame keramische gevelbekleding

In de uitbouw verwerkten we een bijkeuken, toilet, de installaties en een fietsenstalling. De gevel is voorzien van duurzame keramische gevelbekleding, een product met een bijzondere uitstraling en dat bovendien herbruikbaar is.

De bestaande woning wordt aan de binnenzijde goed geïsoleerd en voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem. Hierdoor kan de gehele woning uitgevoerd worden met lage temperatuur vloerverwarming die opgewekt wordt door een warmtepomp in de tuin.

Scandinavische uitstraling

In het interieurontwerp creëerden we – in samenwerking met interieurontwerper Laila Bouma – aansluiting bij de Scandinavische uitstraling van de gevelbekleding en veranda. Dit zie je terug in het gebruik van hout, rustige kleuren, heldere lijnen en warme materialen voor de meubels en de verlichting.

WOONKAMER MET HOUTHAARD

"Wij willen graag een toekomstbestendig huis voor ons gezin"

Opdrachtgever

BEELDEN / FOTOGRAFIE: LAILA BOUMA/JULI ONTWERP