Juli in de Pers, Publicatie

‘Samen Zelfstandig’ in tijdschrift Vastgoedsturing

IVVD interviewde Syntrus Achmea, Zilveren Kruis en Juli Ontwerp over ‘Samen Zelfstandig’: het woonconcept waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen en hun eenzaamheid wordt verminderd. “Wij zochten naar een goede balans tussen privé en collectief.” Incl. videoregistratie van het gesprek.

Handen ineen slaan

Syntrus Achmea en Zilveren Kruis slaan de handen ineen om meer gemeenschappelijke woonvormen te realiseren voor alleenstaande senioren. Hierdoor zullen zij langer gelukkig en gezond zelfstandig thuis kunnen wonen. Zij schreven hiervoor een prijsvraag uit, die door ons werd gewonnen. Doel van de gezamenlijke aanpak is om gemeenten te overtuigen hiervoor meer ruimte te creëren.

Meer zelfredzaamheid, minder eenzaamheid

In de studio van IVVD kwamen Anjelica Cicilia van Syntrus Achmea, Jeroen Kemperman van Zilveren Kruis en Pim van der Ven van Juli Ontwerp samen met Wim Fieggen van IVVD voor een rondetafelgesprek over het initiatief Samen Zelfstandig.

Ze spraken onder meer over de noodzaak om niet meer alleen goede woningen te realiseren, maar ook verbinding te leggen met de zorg, zodat de steeds ouder wordende bewoners in de verschillende fasen van hun leven op een juiste manier kunnen blijven wonen.

Ze gaan in dit rondetafelgesprek in op de behoefte aan woonvormen waarin een fysiek ontwerp gecombineerd is met een sociaal ontwerp. Hiermee vermindert de eenzaamheid en het bevordert het geluk en de gezondheid van de bewoners.

Ook uitdagingen zoals de benodigde verandering van geldstromen passeren de revue in het gesprek.

Van dit gesprek is een videoregistratie (zie hieronder) en een verslag.

"Als zorgverzekeraar zien we een sterke groei van het aantal senioren en van daaruit ook een sterke groei van de zorgvraag."

JEROEN KEMPERMAN – ZILVEREN KRUIS