Nieuwbouw, Wonen, Work in progress

Project update: Alex in Rotterdam

Kort geleden bezochten we een aantal van onze projecten; altijd leuk om de voortgang te zien. Het weer stemde niet heel vrolijk, maar de bouw van dit project in het Lage Land wel. Alex vordert gestaag; inmiddels wordt er al flink gemetseld.

Het zal nog even duren voor de definitieve hoogte van Alex is bereikt, maar we kunnen al steeds meer zien van hoe het gaat worden. Het Rotterdamse wooncomplex met 101 woningen wordt een thuis met mooie daktuin voor onder andere starters.

De start bouw werd een klein jaar geleden – na het startsein door Jos Melchers van de gemeente Rotterdam – feestelijk gevierd met veel toekomstige bewoners, afgevaardigden vanuit de gemeente, ontwikkelaar SteBru en uiteraard door Juli.

Work in progress

De bouwplaats ziet er zelfs in de sombere herfstregen verzorgd uit. We spreken nog even met de projectleider. Boye is tevreden met de voortgang en vertelt  over waar op dit moment aan wordt gewerkt en dat de stalen geveldelen van de parkeergarage binnenkort geleverd worden; altijd een spannend moment als zoiets groots arriveert en precies ingepast moet worden. Hij vertelt nog  verder over wat er soepel gaat, welke onverwachte obstakels er soms opduiken (zoals bij ieder bouwproject) en hoe ze dat keer op keer weten op te lossen. Respect voor die vakmensen; de inventiviteit die soms nodig is, herplannen, mensen managen, rustig blijven, optimisme. Hij vindt het een mooi project en dat motiveert, zegt hij er achteraan.

Vriendelijke architectuur

Komend voorjaar gaan we weer een kijkje nemen bij dit wooncomplex met woningen voor jonge zelfstandigen, samenwoners of jonge gezinnen variëren van 50-85 m2. Er komen 2-kamer appartementen, hoekappartementen, daktuinwoningen, penthouses en stadswoningen.

Gemeenschappelijke daktuin

In het ontwerp hebben we iedere woning voorzien van een buitenruimte; een balkon, loggia of directe ligging aan de daktuin. Die 500 m2 grote gezamenlijke daktuin is ontworpen door Felixx Landscape Architects and Planners en is klimaatadaptief. Het wordt een plek die de verbinding van de bewoners versterkt doordat ze elkaar daar spontaan kunnen ontmoeten; een belangrijke pijler voor gelukkiger en gezondere mensen.

"De gezamenlijke daktuin wordt een fijne plek van meer dan 500 m2 om samen te eten, tuinieren, spelen, bewegen of te genieten van de zon en om je medebewoners te ontmoeten. Dat draagt bij aan hun geluk en gezondheid."

Pim van der ven | juli ontwerp