Wonen, Work in progress

Project ‘One Space’ Delft bijna opgeleverd

In dit sfeervolle appartementencomplex in Delft zijn compacte, betaalbare woningen slim gecombineerd met gedeelde woonruimtes en diensten. Belegger Syntrus Achmea ontwikkelde voor deze manier van wonen het label ‘One Space’. Pim ging samen met de betrokken projectpartners langs op de bouwplaats.

One Space wordt bijna opgeleverd. Een goede reden om nog even een kijkje te nemen en te ervaren hoe het gebouw eruit ziet en voelt.

Dit appartementencomplex is een ontwikkeling van VORM en een belegging van Syntrus Achmea. In One Space huren bewoners, veelal net afgestudeerde starters, woningen van 44 m2 met daarbij het gebruik van veel gezamenlijke faciliteiten in de onderste twee lagen van het gebouw. Zo is er een gezamenlijke keuken, een lounge ruimte, een laundrette en een sportruimte. Verder zijn er werk,- en vergaderplekken.

Je woont als het ware boven een soort buurtplein, waar je je buren kunt ontmoeten, en gezamenlijke activiteiten kunt ondernemen. Een mooie mix van privacy en collectiviteit.

Het interieur is ontworpen door Ditt. Zij hebben een mooie mix van kleuren, materialen en plekken ontworpen die het collectieve karakter nog verder versterken.

Visueel ensemble

Het gebouw staat op een belangrijke kruising in Delft en markeert die met haar hoogteaccent van 20 verdiepingen. Het vormt een ensemble met het naastgelegen app appartementencomplex inclusief sporthal Buitenhof, dat we ook ontwierpen.