nieuws, projecten

Presentatie aan ouders toekomstige bewoners Pameijer blok

In het plan met 179 woningen aan de Meeuwensingel in Capelle aan den IJssel komt ook een woonblok dat zal worden gehuurd door Pameijer. Het wordt het thuis voor bewoners die begeleid wonen nodig hebben. Begin dit jaar gaven we een presentatie aan ouders van toekomstige bewoners. Ze waren enthousiast

Het is een veelzeggende en mooie missie waar Pameijer hun website mee opent:

"Pameijer is er voor iedereen voor wie meedoen in de samenleving lastig is. We helpen mensen verder bij wonen, werken en opgroeien, altijd vanuit hun eigen kracht en talent. Dat drijft ons elke dag. Wij geloven namelijk dat iedereen ertoe doet. En dat onze samenleving pas een samenleving is als we doen wat het woord betekent: samen leven."

PAMEIJER

Prettig begeleid wonen

Onderdeel van ons plan Meeuwensingel in Capelle aan den IJssel is een blokje voor Pameijer. Voor de toekomstige bewoners van deze Pameijer locatie – jongeren die werken en daarnaast begeleid wonen – creëerden we een fijne, veilige woonomgeving. Met tweekamer woningen, een centrale ruimte voor gezamenlijke activiteiten en een uitgang waarop vanuit het kantoor van de begeleiders goed zicht gehouden kan worden, wordt dit een goed nieuw thuis.

Begin dit jaar presenteerden we het ontwerp aan de ouders van de jongeren. Ze reageerden enthousiast: het voldeed aan hun verwachtingen en ze vonden het een prettige nieuwe woonplek voor kun kinderen. Mooi kunnen wonen in een groene setting, dichtbij alle voorzieningen van het centrum van Capelle, in combinatie met een veilige woonomgeving voor op zichzelf wonen.

Toekomstbestendig vastgoed

De woningen zijn van Havensteder en in eerste instantie gaat Pameijer ze huren. Maar mocht dat ooit veranderen, dan kunnen ze ook als gewone appartementen verhuurd gaan worden. Zo creëren we toekomstbestendig vastgoed.