bouwen voor geluk & gezondheid

Pim spreker op de BNA Architectendag

Tijdens deze jaarlijkse BNA Architectendag vertelt Pim over Geluk & Gezondheid. Juli Ontwerp hanteert dit als leidende thema’s in de projecten, omdat daarmee maatschappelijke waarde en vastgoedwaarde gecombineerd kunnen worden. Krachten bundelen met beleggers en ontwikkelaars is essentieel.

De Architectendag is het jaarlijkse event van de BNA waar architecten en partijen uit de bouw elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen, ideeën opdoen en netwerken. Thema van deze netwerkdag is dit jaar Inter <> Actie – Ontwerpen aan een betekenisvolle toekomst’.

Pim zal die dag een van de sprekers zijn. Hij gaat tijdens zijn lezing in op hoe Juli Ontwerp zich inzet om vastgoed gerealiseerd te krijgen dat duurzaam bijdraagt aan het geluk en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. Of zoals wij dat noemen: Geluksgedreven Vastgoed.

Geluksgedreven vastgoed

Juli Ontwerp realiseert zich maar al te goed dat je als architectenbureau in je eentje geen grote veranderingen kunt bewerkstelligen in de vastgoedwereld. Daarom hebben we de handen ineen geslagen met Syntrus Achmea en Blauwhoed.

Pim vertelt op de BNA Architectendag onder meer over de resultaten van de enquête ‘Thuiswerken en Woongeluk’ die we tijdens de eerste Corona-piek gezamenlijk uitvoerden. Hier reageerden ruim 600 mensen op. Pim zal ingaan op de interessante inzichten die we hier als architectenbureau, belegger en ontwikkelaar uit haalden.

Ook komt het gezamenlijk onderzoek naar de ‘determinanten van geluk in de gebouwde omgeving’ aan bod dat we door het Happiness Lab hebben laten uitvoeren. Net als het ‘Programma van Eisen voor Geluk en Gezondheid’ dat we daaruit aan het ontwikkelen zijn.

Thema BNA Architecten dag

BNA over de invulling van het dagthema ‘Inter <> Actie – Ontwerpen aan een betekenisvolle toekomst’: “Hoe gaan we vanuit de architectuur, samen met opdrachtgevers, overheden en gebruikers onze gebouwde omgeving toekomstbestendig krijgen? Wij zien genoeg welwillende, ideeënrijke mensen in de architectenbranche, gaan we samen over tot actie? Tijdens de BNA Architectendag draait het programma om actie en samenwerking, we zoeken nieuwe ideeën en oplossingen om tot een doorbraak naar écht anders bouwen te komen.”

Programma en aanmelden

Deze online editie van de BNA Architectendag vindt plaats op 5 november 2020 13:30-17:30. Voor meer informatie over het programma en aanmelden: https://www.bna.nl/agenda/bna-architectendag/2020.