Verbinding
Wat bij aankomst direct opvalt, is dat de ingetogen vorm van de villa goed past bij het landelijk gelegen, langwerpige perceel. De hoofdindeling van het huis is al te zien en daarmee ook hoe binnen en buiten straks heerlijk in elkaar over zullen lopen.
Die verbinding met groen is een thema dat we altijd in onze ontwerpen voor particulieren toepassen, omdat het zoveel bijdraagt aan de leefkwaliteit van het huis en daarmee het geluk van de bewoners. Zelfs in deze fase is al goed te zien hoe dit huis reageert op de omliggende natuur. Zo ontwierpen we een achtergevel die volledig van glas is; om de bewoners optimaal zicht te geven op niet alleen hun achtertuin, maar ook op het weidse slagenlandschap daarachter. In de zijgevel positioneerden we een groot raam vanwaar je uitkijkt op de sloot die haaks op het perceel ligt.
Ook de verschillende ruimtes binnen en buiten optisch met elkaar verbinden is een terugkerend G&G ontwerpelement; omdat het eraan bijdraagt dat bewoners zich met elkaar – zelfs als ze in verschillende ruimtes zijn – of de buurt verbonden voelen.
De menselijke maat
Omdat het voor goed toeven belangrijk is dat je binnen het royale volume ook de ‘menselijke maat’ ervaart, hebben we in het ontwerp gebruik gemaakt van elementen die het geheel compartimenteren, zonder dat dat ten koste gaat van de ruimtelijkheid. Zo komt er tussen de hoge woonkamer en keuken een halfhoge wand met een grote haard. Dit maakt de afzonderlijke ruimtes knus, maar de zichtlijnen, het vele licht en het contact met mensen in de andere ruimte blijft behouden.