Commercieel, Nieuwbouw, Utilitair

NXT Energy Heerhugowaard geopend

Hans kwam hem onderweg van huis naar kantoor al tegen: de nieuwste locatie van de futuristisch ogende NXT Energy tankstations is net geopend. Van de realisatie is een gaaf filmpje gemaakt.

Merkbeleving

Bijzonder aan het NXT-mobility concept is dat de merkbeleving en architectuur vanaf het eerste moment integraal mee-ontworpen zijn. Hierdoor versterken beeld en verhaal elkaar. Juli Ontwerp partner Hans Schepman bedacht en ontwierp de modulaire luifels die zijn opgebouwd uit een technisch vernuftige constructie van staal, hoogwaardig doek en sfeervolle LED-verlichting. Het is bovendien een zelfvoorzienend tankstation: de zonnepanelen voorzien de verlichting en pompinstallaties van de benodigde energie.

"“Dankzij de fraaie uitstraling van het semitransparante doek en de beschuttende vorm van de modulaire luifels is het zowel overdag als ’s avonds een aangename plek om te verblijven."

HANS SCHEPMAN | JULI ONTWERP

In dit filmpje dat opdrachtgever GP Groot liet maken is mooi te zien hoe de opbouw van dit tankstation voor alternatieve brandstoffen tot stand kwam.

Wat ook bijdraagt aan de merkbeleving, is dat de terreininrichting van elke locatie zo natuurlijk is. Daarom wordt de verharding zo klein mogelijk gehouden, zodat er zoveel mogelijk groen en natuurlijke elementen toegepast kunnen worden; zwerfkeien voor de aanrijdbeveiliging, groene beplanting als grassen en struiken. Én een iconische (maritieme) dennenboom als duurzaam alternatief voor de traditionele reclamezuil. Bij deze net geopende locatie moet het groen nog gaan groeien, maar het is al duidelijk dat er veel ruimte voor is.

FOTOGRAFIE: PIM TOP