Nieuwbouw, Wonen, Work in progress

Nieuw project: levendig Boven Havenkwartier Kampen

Het onaantrekkelijke Boven Havenkwartier in Kampen gaat herontwikkeld worden. Het wordt een levendige wijk voor stad en bewoners en een nieuwe entree voor de historische binnenstad. We werken in opdracht van ontwikkelaars Junco BV en Mateboer Groep BV aan het Gebiedsplan.

Architect én adviseur G&G

De komende periode zullen wij in samenwerking met De Zwarte Hond en The Missing Link het plan verder uitwerken tot een definitief gebiedsplan met een ontwerp voor de architectuur. We zijn daarbij niet alleen betrokken als architect voor een deel van het plan – dat volledig autovrij zal worden – maar ook als adviseur op het gebied van Geluk en Gezondheid.

Geluk & Gezondheid

De bebouwing langs de Bovenhaven wordt geschikt voor een brede doelgroep door een combinatie van stadswoningen, appartementen en woon/werk woningen. Naast wonen is er langs de kade ruimte voor kleinschalige winkels en levendige functies zoals daghoreca of een koffietent. Het Havenplein, gelegen aan de IJssel, biedt tevens ruimte voor buurtgerelateerde activiteiten.

Ontmoeten staat centraal

In het plan is veel aandacht voor het realiseren van een wijk die past bij de stad Kampen. Formele en informele routes, kleinschaligheid en binnenplaatsen zijn opgenomen om ontmoetingen tussen bestaande en nieuwe bewoners te stimuleren.

Zo verandert het Boven Havenkwartier in een nieuwe, levendige wijk waar het straks heerlijk wonen en werken is. En waar je in de avondzon kan genieten van een drankje op het terras aan het water.