ONDERZOEK: RESULTATEN ENQUÊTE WOONGELUK & THUISWERKEN

Maakt meer thuiswerken gelukkiger?

Sinds medio maart is heel Nederland massaal aan het thuiswerken geslagen. Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Blauwhoed, Bureau de Bont en Juli Ontwerp vroegen zich af wat voor effect dit heeft op het woongeluk van mensen en startten de survey ‘Woongeluk & thuiswerken'. Bij deze de resultaten!

"Bewoners van een eengezinswoning met een tuin voelen zich meer ontspannen, gelukkiger, vitaler en gezonder dan mensen die in een appartement wonen."

RESULTAAT ENQUÊTE ‘WOONGELUK & THUISWERKEN’

Besparen reistijd

Voor driekwart van de mensen is het woongeluk veranderd sinds ze zijn gaan thuiswerken. Iets meer dan de helft vindt het op een positieve manier veranderd. Ze zijn tevreden met de huidige woning, genieten van de buitenruimte zoals de tuin en kunnen meer tijd besteden aan het gezin.

Het besparen van reistijd zorgt ervoor dat mensen meer rust en ontspanning ervaren en een betere privé/werk balans hebben. Sinds het thuiswerken voelt de helft van de mensen zich meer ontspannen.

"Meer dan de helft wil iets aan het huis veranderen om thuis te kunnen werken."

RESULTAAT ENQUÊTE ‘WOONGELUK & THUISWERKEN’

Eengezinswoning vs appartement

Of en hoe het woongeluk veranderd door het thuiswerken wordt voor een groot deel beïnvloed door de woning en de leefomgeving. Mensen die in een appartement wonen vinden vaker dat het woongeluk veranderd is sinds ze thuiswerken, meestal in negatieve zin. Bewoners van een eengezinswoning met een tuin voelen zich meer ontspannen, gelukkiger, vitaler en gezonder dan mensen die in een appartement wonen.

Veranderwensen en andere resultaten

Benieuwd naar wat de favoriete werkplek is, de belangrijkste eisen voor die werkplek of veranderwensen aan het huis? Download hieronder de infographic die is gemaakt door Blauwhoed.