Life @ Juli Ontwerp

Juli Ontwerp in 2021 ook vanuit Vancouver

We gaan een mooi avontuur tegemoet: Juli partner Hans Schepman vertrekt begin 2021 naar Canada. Samen met zijn gezin gaat hij een jaar lang in Vancouver wonen. Deze stad staat bekend om zijn architectuur gericht op een hoge levenskwaliteit. En past dus prachtig bij onze focus op Geluk & Gezondheid.

Inspirerend Vancouver

In 2021 zal Hans zich daarom niet alleen bezig houden met de lopende Juli Ontwerp projecten, maar zich ook verdiepen in de redenen achter de wereldwijde aantrekkingskracht van deze bijzondere stad Vancouver en hoe ze deze levenskwaliteit (#03 van de wereld) hebben weten te bereiken (en behouden).

Hans zal regelmatig verslag doen van de ervaringen die hij daar opdoet op het vlak van stedelijke ontwikkeling, architectuur en de leefbaarheid – en wat wij daarvan in Nederland kunnen leren. Inspirerende aanvulling voor onze inzichten op het gebied van Geluk & Gezondheid.

Buitenland

Hans: “In 2015 heb ik ook enige tijd in het buitenland gewoond; in San Francisco (USA). De optimistische en ondernemende manier waarop de mensen daar in het leven staan, hebben mij toen gemotiveerd om te starten met mijn eigen architectenbureau. Een van de eerste projecten waar ik vanuit San Francisco aan heb gewerkt, zijn de duurzame tankstations NXT. Het ontwerp van dit project, met de zonnige sfeer en bijzondere architectuur, weerspiegelen mijn ervaringen in Californië.”

"Ik denk dat de ervaringen die ik in Vancouver ga opdoen op een vergelijkbare manier een verrijking gaan zijn voor Juli Ontwerp, mijzelf en mijn gezin."

Hans Schepman

Tijdens zijn verblijf in Canada blijft Hans uiteraard bereikbaar voor projecten en acquisitie, zij het met enige vertraging vanwege het tijdsverschil (9 uur vroeger). Daarover later meer. Nu eerst voorbereiden op dit inspirerende, leerzame jaar Vancouver.

Fotografie: Volkskrant, The Province.com, David G. Gordon (CreativeCommons.org)