#beter een goede buur

Juli in expertteam van Buurschap.nu

In een buurschap is het fijner wonen dan alleen. Dit was vroeger al het uitgangspunt voor de welbekende hofjes. Tegenwoordig wordt dit gedachtegoed met regelmaat nieuw leven in geblazen met hedendaagse varianten. Gerard Maassen wilde kennis en kunde van experts benutten en richtte BuurSchap.nu op.

Expertise bundelen

BuurSchap.nu is een sociale onderneming waarin professionals uit diverse disciplines samenwerken met toekomstige bewoners. Het is een mooie mix tussen een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) en professionele kennis.

Gerard Maassen vroeg ook Pim bij het expert team, onder meer vanwege onze uitgebreide kennis van het vergroten van geluk en gezondheid van bewoners door middel van vastgoed. En omdat ons concept Samen Zelfstandig precies past bij zijn visie voor BuurSchappen. In Buurschap.nu zijn wij een van de twee ontwerpend partners. Een mooie opgave waar we veel zin in hebben.

"BuurSchap: wonen met een fijne balans tussen privé en samen."

PIM VAN DER VEN | JULI ONTWERP

Veelzijdigheid in ervaring, kennis en vakmanschap is de kracht van dit team. Met elkaar zoeken we naar locaties waar we de toekomstige bewoners kunnen ondersteunen bij het vormen van een collectief om een buurschap te realiseren en te exploiteren.

"In een BuurSchap is het fijn wonen voor mensen van alle leeftijden. In een groene omgeving met buren die je zelf kiest. Hier is ontmoeten en actief zijn vanzelfsprekend."

GERARD MAASSEN | BUURSCHAP.NU

BuurSchap.nu

In een buurschap is het fijn wonen voor mensen van alle leeftijden. In een groene omgeving met buren die je zelf kiest. Waar ontmoeten en actief zijn vanzelfsprekend zijn.

Een buurschap is een mix van zelfstandig wonen en gemeenschappelijke voorzieningen. Hierbij staan betrokkenheid, levendigheid, gemak, gezondheid en veiligheid in de woonomgeving centraal. Met mensen vanuit verschillende achtergronden, alle leeftijden en samenstellingen bij elkaar. De BuurHof (buurttuin), BuurAtelier (het buurthuis), het BuurPlatform en de BuurWoning, het zijn allemaal mooie elementen om met elkaar een buurschap te vormen.