Bedankt voor 2022

En een gelukkig & gezond 2023!

Onze thema’s Geluk & Gezondheid zijn in 2022 steeds meer onderdeel van PvE’s geworden. We geloven dat vastgoed zo een grotere rol kan pakken bij maatschappelijke uitdagingen als eenzaamheid, hoge zorgkosten en verdichting. Dat leverde mooie projecten op; oa OneSpace, New Joymere en Tentscholen.

Dank voor de
fijne samenwerking en
inspirerende gesprekken
in 2022,
en op naar
meer in 2023!

Hartelijke groet, Pim, Hans & het Juli team

Meer weten over ons Geluks PvE, aanpak of projecten?
-> Lees hieronder verder, bekijk onze projecten of nieuws, of kom gezellig langs.

Life @ Juli Ontwerp

OneSpace | Delft

De doelgroep voor dit plan met 280 woningen van 44 m2 zijn net afgestudeerde jongeren. Voor de twintig verdiepingen tellende woontoren is de Smart Small Living-visie gebruikt: compacte, betaalbare woningen gecombineerd met slim, gemeenschappelijk gebruik van voorzieningen voor bijvoorbeeld werken en loungen. Een kleine woning boven een soort dorpsplein eigenlijk.

Life @ Juli Ontwerp

New Joymere | Almere

In dit plan verweven we groen, zowel om als in de gebouwen. Zo hebben we de sfeer van het naastgelegen Laterna Magica park doorgezet in de architectuur. Ook worden alle woningen voorzien van een ‘sociale gradiënt’; een overgangsruimte tussen de woning en het collectief die sociaal contact bevordert.

Life @ Juli Ontwerp

Tentscholen | Zone.college

Hoe creëer je een schoolgebouw dat flexibel reageert op verwachte grote groei op korte en krimp op de lange termijn? Dat circulair en duurzaam is. En dat de vakstudenten en -docenten inspireert en uitnodigt te innoveren. Voor het Zone.college bedachten we groene Tentscholen ofwel de Nooit-af-scholen.

Life @ Juli Ontwerp

Geluks PvE

Ons Geluks PvE hebben we opgesteld samen met Syntrus Achmea en is gebaseerd op onderzoek, interviews en omgevingspsychologische inzichten. De drie hoofdthema’s hierin zijn verbinding, invloed en gezondheid. We hebben dit vertaald naar een morfologische kaart en een scorekaart voor onze projecten.

Lees verder

“We shape our buildings; thereafter they shape us.”

SIR WINSTON CHURCHILL