DUTCH ARCHITECTURE

project Centree vermeld in boek uitgeverij Booq

Ons Rotterdamse multifunctionele nieuwbouwproject Centree is een van de 28 architectuur projecten van toonaangevende Nederlandse architectenbureaus die in woord en beeld aan bod komen.

Recentelijk is het prachtige boek ‘DUTCH ARCHITECTURE’ uitgekomen. Uitgeverij Booq Publishing staat bekend om zijn prachtig vormgegeven overzichtsboeken over hedendaagse architectuur, interieur en design.

Multifunctioneel gebouw

Centree is een multifunctionele nieuwbouwontwikkeling in Rotterdam waarin 85 appartementen, 12 parkwoningen, een basisschool van 300 m2, een kinderdagverblijf, een supermarkt en een parkeergarage voor 200 auto’s slim zijn geïntegreerd.

Gebruikersfocus

We ontwierpen het gebouw met een sterke focus op de gebruikers. Om deze complexe knoop van mensen, wensen en verkeersstromen goed te kunnen ontwerpen, werkten we met co-design sessies.

Geluk & Gezondheid

Onze missie van het ontwerpen van gezonde gebouwen voor gelukkige gebruikers is onder meer terug te zien in de ontmoetingsplekken die we ontwierpen in het appartementengebouw en de school; om hen ruimte te geven voor ontmoeten en verbinden.

Nederlandse architectuur

Booq Publishing: “Als iets Nederland kenmerkt, dan is het wel de gevoeligheid voor de gebouwde omgeving, het vermogen om traditionele architectuur aan de grachten te combineren met moderne gebouwen en de uitbreiding van de velden met onconventionele, grensverleggende vormen. De perfecte mix van functionele stedenbouw met het traditionele landschap.

Duurzame ontwerpen

Een ander fundamenteel kenmerk van de Nederlandse architectuur is dat het de spectaculaire aard van zijn ontwerpen concentreert op duurzaam werking. Oriëntatie, isolatie, gebruik van hernieuwbare energie, regenwater en gerecyclede materialen zijn enkele van de maatregelen die door architecten zijn genomen en waarvan de toepassing een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk, een verlaging van de kosten en een verhoging van het welzijn en het comfort van gebruikers betekent.

Dit alles komt tot uiting in het werk van de in dit boek gepresenteerde architectenbureaus, waarvan er vele nationale en internationale prijzen en erkenning hebben gekregen.