Nieuwbouw, Wonen, Work in progress

De eerste bewoners '41 Ambachten' ontvangen hun sleutels

De opleveringen van 41 Ambachten in Hendrik-Ido-Ambacht zijn gestart. De eerste zes kopers kregen deze en afgelopen week de sleutel van hun gloednieuwe woning. Vanaf nu worden er wekelijks woningen opgeleverd, zodat nog voor het begin van de zomer alle 41 kopers hun nieuwe woning kunnen betrekken.

Spontane ontmoetingen stimuleren

De woningen van 41 Ambachten zijn gebouwd in gebiedsontwikkeling De Volgerlanden in deelgebied De Straatjes. Ze liggen vlakbij het plan ‘Lof & Loof’ dat wij ook ontwierpen en dat in 2021 is opgeleverd. De erkers en veranda’s van de eengezinswoningen stimuleren ontmoetingen in de buurt en bieden tegelijkertijd volop zicht op buiten spelende kinderen.

Fijn dorps

De straatjes worden afgewisseld met groene pleintjes, waardoor de buurt een aangenaam dorps karakter krijgt. Ook de diversiteit aan woningtypen draagt hieraan bij. Het plan bestaat uit straat- en pergolawoningen, twee-onder-een-kapwoningen en bungalows. Kortom, een nieuwe buurt met fijne mix aan bewoners in verschillende leeftijdsgroepen.

"Dit deelplan is opgezet gebaseerd op het karakter van het oude dorp H.I.-Ambacht; met knusse straten, waar de auto te gast is."

HANS SCHEPMAN | JULI ONTWERP