Work in progress

Bouw ‘Lof & Loof’ in H.I.-Ambacht vordert flink

Altijd leuk om een kijkje te nemen op de bouwplaats van onze projecten. De bijzondere elementen van deze sfeervolle eensgezinswoningen ‘Lof & Loof’ zijn al grotendeels gereed. Het wordt een heerlijke woonplek!

De 39 woningen voor woningbouwproject ‘Lof & Loof’ heeft Juli met veel gevoel voor historie ontworpen. De familiegeschiedenis van Pim ligt deels in deze regio, die ooit vol stond met tuinderijen en boerderijwoningen, zoals de karakteristieke Ido Hof waar zijn opa in woonde. Om die sfeer en trots ook in deze nieuwbouwwijk te laten voelen, heeft hij de woningen voorzien van karakteristieke elementen in moderne uitvoeringen. Zo vallen de ronde entreedeuren op, net als de trots uitstralende bakstenen schoorstenen.

Veranda en diepe kozijnen: ruimte voor ontmoeting

Omdat ontmoetingen en verbinding met buurtbewoners belangrijk is voor je geluk, hebben we hier in deze woningen op verschillende manieren ruimte voor gemaakt. In de veranda’s zitten bewoners op semi-privé terrein: lekker zittend op eigen terrein maak je makkelijk een praatje met langslopende buren.

Ook de diepe keukenramen worden een fijne plek om te verblijven. Leg er een paar lekkere kussens in en ga met een lekkere kop koffie of goed boek relaxt zitten, terwijl je een oogje kunt houden op je buiten spelende kinderen. Of zwaait naar de buren.

"Omdat ontmoetingen en verbinding met buurtbewoners belangrijk is voor je geluk, hebben we hier in deze woningen op verschillende manieren ruimte voor gemaakt."

Pim van der Ven

Moderne materialisatie

Wat opvalt aan de materialisatie is de krachtige kleurencompositie van afwisselend roodbruine gevels – opgebouwd uit bakstenen met exact dezelfde kleur voegen – en wit gekeimde gevels. Dit rustgevende en tegelijk frisse beeld wordt versterkt door de moderne dakpannen die bij een deel van de woningen een stukje over de gevel doorlopen, de helder witte kozijnen en deuren en de zinken afwerking om de dakkapellen. De woningen zijn ook voorzien van zonnepanelen.

Volgende fase

De woningen van Lof & Loof zijn inmiddels allemaal verkocht. Maar ook voor fase 2 hebben we een cluster van woningen ontworpen, genaamd ‘41 Ambachten’. Deze gaan tijdens de Woonbeurs op 17 april 2021 in de verkoop. Hierover binnenkort meer op onze website.

FOTOGRAFIE: SONJA EVERS | RENDERINGEN: DE BEELDENFABRIEK