Nieuwbouw, Wonen, Work in progress

Bouw ‘41 Ambachten’ in volle gang

Net voor de zomervakantie namen we een kijkje bij ons project ’41 Ambachten’ in Hendrik Ido Ambacht. De bouw is in volle gang en de woningen beginnen al goed zichtbaar te worden. Het krijgt een vriendelijke dorpse sfeer, net als ons plan Lof & Loof dat ernaast ligt en eerder dit jaar werd opgeleverd

Efficiënte bouwmethode

De woningen worden opgebouwd door middel van prefab (betonnen) casco delen. Hierdoor staat een woning er binnen enkele dagen. De meeste van deze gevelelementen zijn bij plaatsing bovendien al voorzien van de buitenkozijnen, zodat het geheel gelijk wind- en waterdicht is. Door deze slimme methode wordt de bouwtijd aanzienlijk bespaard en de bouw veel minder weersafhankelijk.

 

Inmiddels is bij de eerste woningen al gestart met het aanbrengen van het metselwerk. Een deel van het metselwerk wordt uitgevoerd in een 70mm dikke baksteen met schijnvoeg. Naast een bijzondere uitstraling heeft deze steen een voordeel omdat aanzienlijk minder gewicht en materiaal wordt gebruikt dan bij een traditionele waalformaat baksteen.