Lezing

Pim + omgevings-psycholoog Joren op BNA Architecten Dag

Op 2 november is er weer een BNA Architectendag. Pim deelt samen met omgevingspsycholoog Joren van Dijk tijdens een van de interactieve break-out sessies hun kennis over het thema ‘Hoe vergeluk je mensen en hun woonomgeving?’ Uiteraard komt het Geluks PvE langs, toegepast op een concreet ontwerp.

De BNA Architectendag vindt dit jaar plaats in B Amsterdam op 2 november van 13:00-19:30. Sprekers van binnen én buiten de branche delen hun visie, tips en tricks tijdens de middag met thema Be Connected. De nadruk ligt op waardecreatie en de rol en kansen voor architectenbureaus met betrekking tot de volgende stap van duurzaamheid: regeneratief ontwerpen. Wat zijn de uitdagingen en kansen hiervan voor architecten? Wat zijn effectieve en uitvoerbare verdienmodellen, hoe overtuig je opdrachtgevers en hoe kun je deze holistische werkwijze toepassen in je dagelijkse praktijk?

Vergelukken van steden

Juli Ontwerp zet zich al jaren in voor het vergelukken van mensen en steden middels vastgoed. Want mensen die gelukkig zijn, zijn gezonder, zorgen beter voor elkaar, hun huis, buren en stad. Ze werken effectiever, zijn productiever, leren beter en hebben zelfs een hoger IQ. Juli Ontwerp zet daarvoor 2 gelukstools in.

In de sessie bespreken Pim en omgevingspsycholoog Joren een ontwerp van Juli Ontwerp waarbij de focus op het geluk en de gezondheid van de bewoners van het gebouw ligt. Pim licht zijn overwegingen als architect toe aan de hand van zijn inzichten vanuit de omgevingspsychologie. Joren zal vanuit zijn expertise als omgevingspsycholoog reflecteren op het ontwerp en de uitgangspunten. Ook vertelt hij meer over de waarde van onderzoek doen naar de ervaring en gedrag van eindgebruikers en het toepassen van POE (Post Occupancy Evaluation) in ontwerpprocessen.

Schrijf je hier gratis in (max 350 pers.)

BNA Architectendag 2023: Be Connected

fotografie foto pim: maarten corbijn