6/12
Particulier, Verbouwing, Wonen

Villa Nordic | Wassenaar

Scandinavisch design en veel licht zijn de sfeerbepalende elementen in deze royale jaren ’30 woning in Wassenaar. We maakten een ontwerp met een visueel interessante verbinding tussen voortuin, keuken en achtertuin. Het werd hierdoor een heerlijk leefhuis.

Centrale as

Wij ontwierpen in nauw overleg met de bewoners een centrale as met een keuken en entreehal die de verbinding legt tussen de voor- en achtertuin. Deze as is voorzien van veel glas en daklichten om zoveel mogelijk daglicht binnen te krijgen. Aan de tuinzijde ontstaat zo een 8 meter brede pui met een veranda van eikenhout.

"We wisten best goed wat we wilden, dachten we. We benaderden Hans vooral voor een beetje extra creativiteit. Toen kwam hij met een ander, sterker concept. Waardoor bij ons ook weer goede ideeën naar boven kwamen. Het resultaat is geweldig! Geluk en gezondheid is niet alleen maar een slogan."

ARNOLD & STEFANIE

Verduurzaaming

We werken graag met bijzondere materialen. We verwerkten in de achtergevel duurzame keramische gevelbekleding Nordic Pantheon die op dat moment net op de markt waren en in ons project voor het eerst werden toegepast. Een product met een bijzondere uitstraling en dat bovendien herbruikbaar is.

De bestaande woning is aan de binnenzijde goed geïsoleerd en voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem. Hierdoor kan de gehele woning uitgevoerd worden met lage temperatuur vloerverwarming die opgewekt wordt door een warmtepomp in de tuin.

Scandinavische uitstraling

In het interieurontwerp creëerden we – in samenwerking met interieurontwerper Laila Bouma – aansluiting bij de Scandinavische uitstraling van de gevelbekleding en veranda. Dit zie je terug in het gebruik van hout, rustige kleuren, heldere lijnen en warme materialen voor de meubels en de verlichting.

Scores Geluk & Gezondheidstest

Trots
Wonen/Werken
Co-creatie kopers
Betrokken gebruikers
Gezonde materialen
Gezond binnenklimaat