Particulier, Transformatie

Restaurant RAUW | Amersfoort

De opgave bestond uit het transformeren van een leegstaande loods tot sfeervol restaurant. We ontwierpen een buitenkant van opvallend cortenstaal. De industriële uitstraling past goed bij de architectuur van de omliggende panden, maar bovenal bij de restaurantformule van RAUW: fris en eerlijk.

6/12

Beleving

RAUW is het restaurant van van chef-kok Maarten van der Heide. Hij wilde van zijn restaurant een beleving maken. De sfeer van het pand moest daarom naadloos aansluiten bij zijn visie op eten: hoogstaande smaken, mooie vleesgerechten, zorgvuldig uitgekozen wijnen. Eerlijk, fris en puur. En een tikje rauw.

De rauwe en onaffe sfeer past uitstekend in de restaurantformule van Rauw, die voorziet in pure gerechten en een frisse, eerlijke vormgeving.

Pim van der Ven | Juli Ontwerp

Transformatie aansluitend bij huisstijl

Van de oude loods aan de Kaliumweg in Amersfoort wilde Maarten zoveel mogelijk het interieur behouden, met onder meer de zichtbare draagconstructie en ventilatiebuizen vanwege het pure, stoere, industriële karakter. Wij ontwierpen een schil in heldere vormen van krachtig cortenstaal. Deze rauwe en onaffe sfeer past namelijk uitstekend in de restaurantformule van Rauw, die voorziet in pure gerechten en een frisse, eerlijke vormgeving.

Krachtige uitstraling

De cortenstalen platen aan de buitenkant – met daar subtiel uit gelaserd de naam ‘RAUW’ – geeft het gebouw een krachtige uitstraling. Dit materiaal verweert prachtig en wordt met de jaren alleen maar mooier.

De strakke spotlights aan de gevel versterken deze sfeer. In combinatie met de houten picnicbanken en de plantenbakken met groen is het restaurant een sfeervolle eyecatcher, die opvalt in de omgeving en uitnodigt om er een kijkje te nemen en hapje te eten.

Scores Geluk & Gezondheidstest

Collectiviteit
Trots
Co-creatie kopers
Betrokken gebruikers
Veranderbaar
Betaalbaar