4/12
Nieuwbouw, Wonen

Lof & Loof | Hendrik-Ido-Ambacht

De 39 woningen voor woningbouwproject ‘Lof & Loof’ ontwierpen we met veel gevoel voor historie, geïnspireerd op de Ido Hof. We maakten in de 4 woningtypen op verschillende manieren ruimte voor verbinding en ontmoeting met je buurtbewoners, omdat sociale connectie belangrijk is voor je geluk.

De familiegeschiedenis van Pim ligt deels in deze regio, die ooit vol stond met tuinderijen en boerderijwoningen, zoals de karakteristieke Ido Hof waar zijn opa in woonde. Om die sfeer en trots ook in deze nieuwbouwwijk te laten voelen, heeft hij de woningen voorzien van karakteristieke elementen uit de Ido Hof in moderne uitvoeringen. Zo vallen de ronde entreedeuren op, net als de kenmerkende bakstenen schoorstenen.

Veranda en diepe kozijnen: ruimte voor ontmoeting

In de veranda’s zitten bewoners op semi-privé terrein: lekker zittend op eigen terrein maak je makkelijk een praatje met langslopende buren.

Ook de diepe keukenramen worden een fijne plek om te verblijven. Leg er een paar lekkere kussens in en ga met een kop koffie of goed boek relaxt zitten, terwijl je een oogje houdt op je buiten spelende kinderen. Of even zwaait naar de buren.

"Omdat ontmoetingen en verbinding met buurtbewoners belangrijk is voor je geluk, hebben we hier in deze woningen op verschillende manieren ruimte voor gemaakt."

PIM VAN DER VEN

Moderne materialisatie

Wat opvalt aan de materialisatie is de krachtige kleurencompositie van afwisselend roodbruine gevels – opgebouwd uit bakstenen met exact dezelfde kleur voegen – en wit gekeimde gevels. Dit rustgevende en tegelijk frisse beeld wordt versterkt door de moderne dakpannen die bij een deel van de woningen een stukje over de gevel doorlopen, de helder witte kozijnen en deuren en de zinken afwerking om de dakkapellen. De woningen zijn daarnaast voorzien van zonnepanelen.

Programma

  • 1 Vrijstaande woning
  • 17 Tweekappers
  • 21 Rijwoningen

 

Projectinformatie

  • Opdrachtgever: Blauwhoed
  • Realisatie: 2020 – 2021
  • Architect: Juli Ontwerp
  • Ontwerpteam: Pim van der Ven, Joost Woertman, Julija Vaitiekūnaitė, Jos Schäffer
  • Bouwkundig aannemer: Ballast Nedam West

Foto's: Aiste Rakauskaite, RENDERINGEN: DE BEELDENFABRIEK

Scores Geluk & Gezondheidstest

Collectiviteit
Trots
Co-creatie kopers
Betaalbaar