De Drukkerij, Rotterdam

Woongebouw met groen leefdek en maatschappelijke meerwaarde

Dit woongebouw van 14 bouwlagen heeft heldere metselwerk-architectuur, een mooie indeling van plint-tussendeel-bekroning en grote hoeveelheden glas.

De parkeergarage wordt aan een kant afgezoomd met BeBo’s (Beneden- Boven-woningen). Hierdoor onttrekken we de parkeergarage aan de meest publieke kant aan het zicht. Daarnaast levert het bijzondere woningen op. En bovendien zorgen de voordeuren voor verhoging van de sociale veiligheid voor de fietsroute die erlangs loopt.

Daktuin als collectieve huiskamer

Op het dak van de parkeergarage hebben we een groene daktuin voorzien, wat als een collectieve huiskamer van het project kan gaan dienen. Het ontwerp van de tuin wordt gemaakt door Felixx Landscape Architects.