WORK IN PROGRESS

Voordat de gebouwen die we ontwerpen er daadwerkelijk staan, ze gebruikt worden en we er mooie foto’s van kunnen maken, gaat er een traject van maanden of jaren aan vooraf. Op deze pagina een overzicht van de ideeën, schetsen, visualisaties, CAD tekeningen of bouwplaatsfoto’s van een aantal projecten die eraan zitten te komen.

Fase: nieuw project

Humanitas | Rotterdam

Carnisse Eiland wordt een nieuwe buurt met veel groen en 502 woningen. Begin april 2022 is het ontwerptraject van de verschillende kavels gestart. Juli Ontwerp is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe onderkomen van zorginstelling Humanitas. Op donderdag 24 februari 2022 nam de Raad van Rotterdam de grondexploitatie en het stedenbouwkundig plan aan.

Fase: ontwerp

Rijsselseweg | Gouda

In Gouda gaat het voormalig bedrijventerrein De Goudse Spoorzone, dat vlakbij het historisch centrum ligt, getransformeerd worden tot een nieuw woongebied. Juli Ontwerp is gevraagd een ontwerp te maken voor een appartementencomplex van 59 woningen en onze G&G principes hierin te verwerken.

Lees verder
Fase: in aanbouw

41 Ambachten | H.I.-Ambacht

Voor de wijk Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht ontwierpen we 4 woningtypen: straatwoningen, pergolawoningen, twee-onder-een-kappers en bungalows.
Het ontwerp van de woningen draagt bij aan het buurtgevoel van dorpse gezelligheid, geluk van de bewoners en speelt in op variaties aan woonwensen.

Lees verder
Fase: in aanbouw

Villa Goudse Hout | Gouda

Aan de rand van natuurgebied ‘de Goudse Hout’ komt deze moderne 'schuurwoning'. De vormentaal lieten we aansluiten bij de 'slagenstructuur' van het landschap: grote overstekken, zwart houten bekleding en grote glasvlakken in de lengterichting. De daaraan gekoppelde terrassen leggen verbinding met het omliggende landschap. De bouw is inmiddels gestart.

Lees verder
Fase: in aanbouw

Huis met tuingalerij | Breda

In Breda vordert de verbouwing van deze hoekwoning flink. We ontwierpen een uitbouw die als een galerij langs de tuin op het zuiden ligt. Hierin komen de keuken, eetkamer en werkkamer. Ook krijgt de woning een veel prominentere entree. Blikvangers worden de grote glaspuien, ronde daklichten en verticale houten gevelbekleding. 

Fase: net opgeleverd

One Space Buitenhof | Delft

De doelgroep voor dit plan met 280 woningen van 40 m2 zijn net afgestudeerde jongeren. Voor de twintig verdiepingen tellende woontoren is de Smart Small Living-visie gebruikt: compacte, betaalbare woningen gecombineerd met slim, gemeenschappelijk gebruik van voorzieningen voor bijvoorbeeld werken en loungen. Een kleine woning boven een soort klein dorp eigenlijk. De woningen zijn koppelbaar.

Lees verder
Fase: in verkoop

Alex / De Drukkerij | Rotterdam

Dit woongebouw van 14 bouwlagen heeft heldere metselwerk-architectuur, een mooie indeling van plint-tussendeel-bekroning en grote hoeveelheden glas. De parkeergarage wordt aan een kant afgezoomd met BeBo’s (Beneden- Boven-woningen). Op het dak van de parkeergarage hebben we een groene daktuin voorzien, wat als een collectieve huiskamer van het project kan gaan dienen.

Fase: omgevingsvergunning

Scharloo | Brielle

In de historische binnenstad van Brielle zijn we bezig met het ontwerp van 11 appartementen, verdeeld over drie percelen. Vanwege de monumentale status van de oorspronkelijke bebouwing, bestaat een belangrijk deel van de opgave uit de reconstructie van een van de panden en het terugbrengen van historische elementen in de - modern uitgevoerde - andere twee.