WORK IN PROGRESS

Voordat de gebouwen die we ontwerpen er daadwerkelijk staan, ze gebruikt worden en we er mooie foto’s van kunnen maken, gaan er trajecten van maanden of jaren aan vooraf. Op deze pagina een overzicht van de ideeën, schetsen, visualisaties, CAD tekeningen of bouwplaatsfoto’s van een aantal projecten die eraan zitten te komen.

Fase: ontwerp

Maricken II | Wilnis

Dit bijzondere project is een nieuw woonconcept voor zelfstandig wonende senioren. Het combineert compacte woningen met collectieve voorzieningen, om zo eenzaamheid te verminderen, mantelzorgers te ontzorgen en de bewoners actief en gezond te houden.

Lees verder
Fase: tender gewonnen

‘Fortunapark’ | gemeente Vlaardingen

We zijn blij met deze winst, want het Fortunapark is een integraal plan waarbij geluk en gezondheid de hoofdrol hebben. Voor de 235 woningen is niet alleen een fysiek, maar ook een sociaal ontwerp gemaakt dat je ervaart op ieder leefniveau. Bovendien is het plan natuurinclusief én klimaatadaptief.

Fase: ontwerp

Tentscholen | Zone.college

Hoe creëer je een schoolgebouw dat flexibel reageert op verwachte grote groei op korte en krimp op de lange termijn? Dat circulair en duurzaam is. En dat de vakstudenten en -docenten inspireert en uitnodigt te innoveren. Voor het Zone.college bedachten we Tentscholen ofwel de Nooit-af-scholen.

Fase: STEDENBOUWKUNDIG PLAN

Boven Havenkwartier | Kampen

Op deze markante plek in Kampen willen Mateboer Projectontwikkeling BV en Junco BV een herontwikkeling realiseren. Naast architect voor een deel van het plan zijn we ook adviseur op het gebied van Geluk & Gezondheid voor het stedenbouwkundig plan dat door De Zwarte Hond gemaakt wordt. 

Lees verder
fase: ontwerp

New Joymere | Almere

In dit plan verweven we groen, zowel om als op de gebouwen. Zo hebben we de sfeer van het naastgelegen Laterna Magica park doorgezet in de architectuur. Ook worden veel woningen voorzien van een ‘sociale gradiënt’; een overgangsruimte tussen de woning en het collectief die sociaal contact bevordert.

Fase: oplevering

41 Ambachten | H.I.-Ambacht

Voor de wijk Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht ontwierpen we 4 woningtypen: straatwoningen, pergolawoningen, twee-onder-een-kappers en bungalows.
Het ontwerp van de woningen draagt bij aan het buurtgevoel van dorpse gezelligheid, geluk van de bewoners en speelt in op variaties aan woonwensen.

Lees verder
Fase: in aanbouw

Alex | Rotterdam

Dit woongebouw van 14 bouwlagen heeft heldere metselwerk-architectuur, een mooie indeling van plint-tussendeel-bekroning en grote hoeveelheden glas. De parkeergarage wordt aan een kant afgezoomd met BeBo’s (Beneden- Boven-woningen). Op het dak van de parkeergarage hebben we een groene daktuin voorzien, wat als een collectieve huiskamer van het project kan gaan dienen.

Lees verder
Fase: opgeleverd

Villa Goudse Hout | Gouda

Aan de rand van natuurgebied ‘de Goudse Hout’ komt deze moderne 'schuurwoning'. De vormentaal lieten we aansluiten bij de 'slagenstructuur' van het landschap: grote overstekken, zwart houten bekleding en grote glasvlakken in de lengterichting. De daaraan gekoppelde terrassen leggen verbinding met het omliggende landschap. De bouw is inmiddels gestart.

Lees verder
Fase: in aanbouw

Scharloo | Brielle

In de historische binnenstad van Brielle zijn we bezig met het ontwerp van 11 appartementen, verdeeld over drie percelen. Vanwege de monumentale status van de oorspronkelijke bebouwing, bestaat een belangrijk deel van de opgave uit de reconstructie van een van de panden en het terugbrengen van historische elementen in de - modern uitgevoerde - andere twee.

Lees verder
Fase: ontwerp

Humanitas | Rotterdam

Carnisse Eiland wordt een nieuwe buurt met veel groen en 502 woningen. Begin april 2022 is het ontwerptraject van de verschillende kavels gestart. Juli Ontwerp is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe onderkomen van zorginstelling Humanitas.

Fase: ONTWERP

Mathenesserlaan | Rotterdam

Dit monumentale herenhuis uit 1911 gaat verduurzaamd en uitgebreid worden, met respect voor de prachtige oude staat van het pand. De nieuwe uitbouw met leefkeuken wordt via een moderne vide verbonden met de woonkamer en via een grote glazen pui met de tuin. Er wordt gewerkt met circulaire materialen.

Fase: ontwerp

Rijsselseweg | Gouda

In Gouda gaat het voormalig bedrijventerrein De Goudse Spoorzone, dat vlakbij het historisch centrum ligt, getransformeerd worden tot een nieuw woongebied. Juli Ontwerp is gevraagd een ontwerp te maken voor een appartementencomplex van 59 woningen en onze G&G principes hierin te verwerken.

Lees verder