Opdrachtgevers & referenties

algemeen directeur timpaan

Ingeborg de Jong

We werken al jaren samen met Pim van der Ven en zijn bureau. Hij inspireert door zijn visie op een locatie te combineren met goed inzicht in wat mensen zoeken in hun woonomgeving. Fortunapark Vlaardingen is zo’n plan met focus op gezond en gelukkig wonen. Daar zijn we bijzonder trots op.

"Telkens weet Pim weer te inspireren met zijn visie op de locatie en dat combineert hij met een goed inzicht in wat bewoners en gebruikers van een gebied zoeken in een fijne en mooie woonomgeving."

ingeborg de jong | algemeen directeur timpaan
directeur Twyl

Bart Kuil

Project New Joymere in Almere krijgt een bijzonder woonprogramma in de appartementen en grondgebonden woningen. Pim en Hennie zorgen er met hun duidelijke visie en sterke technische uitwerking voor dat de beoogde sociale interactie, landschappelijke en maatschappelijke inpassing centraal staan.

"Pim heeft een duidelijke visie op het project en het beoogde eindbeeld. Hennie is sterk in de technische uitwerking en samen vormen zij voor ons als opdrachtgever een heel plezierig team."

BART KUIL | TWYL
Syntrus Achmea

Anjelica Cicilia

“Wij werken al geruime tijd en in diverse projecten samen met Juli Ontwerp. Zo wonnen ze onze prijsvraag ‘Samen Zelfstandig’, een inspirerend nieuw woonconcept voor zelfstandige senioren. En natuurlijk aan de ontwikkeling van ons gezamenlijk Programma van Eisen Geluk & Gezondheid voor vastgoed.”

particulier

Arnold Groeneveld en Stefanie Bouman | Villa Nordic

“We wisten best goed wat we wilden, dachten we. We benaderden Hans vooral voor een beetje extra creativiteit. Toen kwam hij met een ander, sterker concept. Waardoor bij ons ook weer goede ideeën naar boven kwamen. Het resultaat is geweldig! Geluk en gezondheid is niet alleen maar een slogan.”

CEO Blauwhoed

Phillip Smits

"Wij hebben met Juli Ontwerp samengewerkt aan een prijsvraag voor een herontwikkeling in Brielle: project De Heeren van Maerlant. De toegevoegde waarde van Juli lag vooral in het met lef co-creëren met Blauwhoed, gemeente, buurt en toekomstige kopers om tot een gedegen, gedragen en commercieel plan te komen."

Directeur ERA Contour

Bianca Seekles

“In de samenwerking met Pim draait het altijd om de inhoud. Het goede doen voor de mens en zijn directe omgeving. Elkaar versterken door open en eerlijk met elkaar om te gaan, echt samen. Ook met de bewoners en stakeholders binnen een gebied, buurtje of gebouw. Het mag bij Pim best een beetje schuren. Daar wordt het alleen maar beter van! Het resultaat: duurzame en liefdevolle architectuur."

Manager Marketing & Communicatie GP Groot groep

Jan Dirks

Hans kwam al in een vroeg stadium met het sterke idee van modulaire parasolluifels en ondersteunde dat met een overtuigende presentatie. Gedurende het traject bleef hij het originele concept en onderscheidende elementen verdedigen. Hans heeft een groot kritisch vermogen, bevraagt, onderzoekt, trekt waar nodig dingen in twijfel. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking en de gecreëerde vormtaal.

Voormalig directievoorzitter BAM Bouw en Vastgoed Nederland

Roel Vollebregt

“Ik heb in de afgelopen jaren in diverse hoedanigheden samengewerkt met Pim en met Juli Ontwerp. Wat mij opviel is hun heldere en overtuigende communicatie. Doordat zij dit combineren met kennis van de belangen van andere partijen en een groot analytisch vermogen, blijken zij iedere keer weer in staat om voor complexe opgaven intelligente, goed passende en aangenaam verassende ontwerpen te maken.”

Studio Tomorrow

Sophie Duran

Ik heb met Juli Ontwerp nauw samengewerkt aan de prijsvraag voor Syntrus Achmea. Hans ken ik al enkele jaren en het contact met hem ervaar ik als zeer prettig, transparant en laagdrempelig. Van nature neemt hij initiatief en denkt op meerdere niveaus mee. Dat maakt hem zowel denker als doener, wat naar mijn idee zeer waardevol is in zijn vakgebied!

Directeur Trebbe Oost en Noord bv

Antje de Groot-Schuttert

"Samenwerken met Pim van der Ven is een verademing. De opgave LOC+ in Hardenberg was uitdagend ingewikkeld, met een voor ons onbekende architect. Hij heeft het ontwikkel- en inspraakproces als een Rubiks draaikubus opgepakt, met groot respect en oprecht oog voor de belangen en wensen van alle partijen. Dat heeft buitengewoon goed uitgepakt; door zijn werkwijze en zijn persoonlijkheid."

Oud-wethouder RO gemeente Hardenberg

Douwe Prinsse

"Pim van der Ven van Juli Ontwerp is als architect bij meerdere projecten in onze gemeente betrokken geweest. Wat wij in Hardenberg kenmerkend voor zijn werkwijze, is dat hij vooraf heel goed luistert. Daarnaast heeft hij ons verrast met zijn ontwerpen, qua functionaliteit, vormgeving en uitstraling. Hij is een plezierig persoon die weet hoe de hazen lopen.”

Voormalig directeur Catharina Stichting Brielle

Nic Heijlands

"Ik ervaar Juli Ontwerp als een creatieve partij die altijd uitgaat van de mogelijkheden en niet van de beperkingen. Een constructieve samenwerkingspartner die veel aandacht heeft voor het verbonden blijven met elkaar en op basis daarvan overtuigende ontwerpen maakt. De organische visie op ontwerpen ervaar ik als prettig.“

Directeur StratAct

Rob de Jong

"Werken met Pim en Juli Ontwerp is fijn. Pim kan goed luisteren naar wensen en behoeften, zorgt voor een oplossing vanuit de functie en vertaalt dit in een ruimtelijke oplossing die weer leidt tot aansprekende architectuur. Dit past erg goed bij onze 'Strategy into Action CoDesign' aanpak: met stakeholders komen tot oplossingen met commitment.”

Wethouder RO gemeente Brielle

Andre Schoon

"Juli Ontwerp heeft binnen de vesting van Brielle diverse projecten ontworpen. Ik heb hen daarbij leren kennen als een partij die in staat is om met een open oog voor de belangen van alle betrokken partijen bijzondere en onderscheidende oplossingen te bedenken voor complexe opgaven. Het werken met co-design en co-creatie zorgde ervoor dat deze plannen op een breed draagvlak konden rekenen."

Oud-wethouder RO gemeente gemeente Westvoorne

Bert van der Meij

"Pim is de afgelopen jaren bij meerdere visie- en ontwerptrajecten in onze gemeente betrokken geweest. Hij heeft een goed oog voor het evenwicht tussen bestaande belangen en vernieuwing. Dit helpt het proces en draagt bij aan het draagvlak. Dat is prettig samenwerken."

Directeur de Groene Groep

Martien de Groene

“Juli Ontwerp is voor De Groene Groep al meer dan 25 jaar de belangrijkste partner als het gaat om filosoferen, meedenken, schaven en ontwerpen van onze onroerendgoed projecten. We hebben samen veel winkels, kantoren en woningen ontwikkeld. Doordat zij steeds ontwerpen vanuit architectonische kwaliteit icm praktische oplossingen, snelheid en durf willen we nog lang samenwerken."

CEO Next Hotels bv

Daan van der Vorm

“Juli ontwerp is de architect van de nieuwe uitbreiding van het Apollo hotel in Papendrecht. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van het gebouw zowel in opzet, uitstraling en gebruikte materialen. Mede dankzij de “Single Piece Flow” methode in samenwerking met transVORM was de doorlooptijd van de werkzaamheden zeer verkort, waardoor het hotel nagenoeg 100% operationeel bleef. Zeer tevreden!"

Voormalig directeur Syntress Achmea Real Estate & Finance

Rob Vester

"Ik heb Juli Ontwerp ervaren als een bureau dat in staat is om onze wensen als belegger te vertalen in goede, onderscheidende architectuur. Een professionele partij en plezierig om mee samen te werken."

Managing director Drees & Sommer

Ton Heijmans

"Ik heb Pim van Juli Ontwerp leren kennen als een goed conceptueel denker voor stedenbouwkundige vraagstukken. Als mens is Pim integer, betrouwbaar en punctueel. Bij Pim is een ontwerpvraagstuk in goede handen."