Onderzoek

Slow growth urbanism

Samen met Mark Kuijpers van Facton en collega-ontwerpers Cor Geluk en Evert Kolpa maakten we het boekje Slow Growth Urbanism: think with the people, design for them. Hierin onderzoeken we thema’s als nieuwe samenwerkingsvormen, denken vanuit de plek en maatschappelijke waarde.

Familie huis

Samen met ontwerpers Cor Geluk en Evert Kolpa ontwikkelden we een nieuw woonconcept; het Familie Huis. Wonen in een modern hofje waar de nadruk ligt op samen leven en het ruilen van diensten. Zowel in dorpse als in stedelijke settings.

Organische gebiedsontwikkeling

Onder de naam ‘Bouw je eigen buurt’ bedachten we in opdracht van de gemeente Amsterdam een aanpak voor organische gebiedsontwikkeling van de Sluisbuurt. Dit deden we samen met de partners van het Watertorenberaad. We onderzochten thema’s als gebiedscoöperatief, het narratief, alternatieve financieringsbronnen en veranderende rollen.

Smart Small Living

Smart Small Living (SSL) is een onderzoek naar slimme, compacte en betaalbare woningen. Vooral het delen van voorzieningen geeft de mogelijkheid woningen kleiner te maken, mét een vergroot woongenot per vierkante meter.

Small living schema