Referenties

Douwe Prinsse

wethouder RO gemeente Hardenberg

“Pim van der Ven is als architect bij meerdere projecten in onze gemeente betrokken geweest.

Wat wij in Hardenberg kenmerkend voor de werkwijze van hem vinden is dat hij vooraf heel goed luistert/oppakt wat de gebruikswensen zijn. Daarnaast heeft hij ons verrast met zijn ontwerpen,  qua functionaliteit, qua vormgeving en qua uitstraling. Daarnaast is het een plezierig persoon die weet hoe de hazen lopen. Ook zijn accuraatheid in afspraken is ons in positieve zin opgevallen”

Antje de Groot- Schuttert

Directeur Trebbe Oost en Noord bv

“Samenwerken met Pim van der Ven is een verademing

De opgave LOC+ in Hardenberg was uitdagend ingewikkeld. Een multifunctioneel-, onderwijs- en parkeergebouw gericht op samen werken en samen wonen,  met 3 opdrachtgevers en 16 gebruikers op een verkeersintensieve centrumlocatie in een UAV-GC contract met een voor ons onbekende architect.

Architect Pim van der Ven heeft het ontwikkel- en inspraakproces als een Rubiks draaikubus opgepakt met groot respect en oprecht oog voor de belangen en wensen van alle partijen.

Als eindverantwoordelijke ontwikkelende bouwer hebben wij ons terughoudend opgesteld – “ieder zijn vak” – en overgegeven aan het vakwerk van Pim. Natuurlijk, dat was even wennen, maar het heeft buitengewoon goed uitgepakt door zijn doelgerichte werkwijze en de betrokken persoonlijkheid Pim van der Ven. Samenwerken zit in zijn DNA”

Nic Heijlands

directeur Catharina Stichting Brielle

“Ik ervaar Juli ontwerp als een creatieve partij die altijd uitgaat van de mogelijkheden en niet van de beperkingen. Een constructieve samenwerkingspartner die veel aandacht heeft voor het verbonden blijven met elkaar en op basis daarvan overtuigende ontwerpen maakt. De organische visie op ontwerpen ervaar ik als prettig “

Phillip Smits

CEO Blauwhoed

“Wij hebben met Juli ontwerp samengewerkt bij de prijsvraag in Brielle voor de herontwikkeling van een bestaande school en de aanpalende locaties. Mede door onze (Co-Creatie) aanpak zijn we door de gemeente gekozen. De toegevoegde waarde van Juli lag vooral in het met lef co-creëren met Blauwhoed, gemeente, de buurt en toekomstige kopers om tot een gedegen, gedragen (geen bezwaren) en commercieel plan te komen. Juli is hierbij goed in het leggen van echte verbindingen om een plan mogelijk te maken, houdt daarbij rekening met alle belangen en weet dat te vertalen in een sterk, overtuigend en goed verkoopbaar ontwerp. Het nieuwe ontwikkelen dus”

Rob de Jong

directeur StratAct

“Werken met Pim is fijn, want hij zorgt voor een oplossing vanuit de functie en maakt het dan uiteindelijk ook nog tot een “mooi” ontwerp. Hij kan goed luisteren naar wensen en behoeften en dit vertalen in een ruimtelijke oplossing, die uiteindelijk leidt tot sprekende architectuur!

Dit past erg goed bij onze Strategy into Action CoDesign aanpak, met stakeholders komen tot oplossingen met commitment”

Roel Vollebregt

Directievoorzitter BAM Bouw en Vastgoed Nederland

“Ik heb in de afgelopen jaren in diverse hoedanigheden samengewerkt met Pim en met Juli ontwerp. Wat mij daarbij met name is opgevallen is hun heldere en overtuigende communicatie. Doordat zij dit combineren met kennis van de belangen van andere partijen en een groot analytisch vermogen blijken zij iedere keer weer in staat om voor complexe opgaven intelligente, goed passende en aangenaam verassende ontwerpen te maken. Een plezier om mee samen te werken”

Andre Schoon

wethouder RO gemeente Brielle

“Juli ontwerp heeft binnen de vesting van Brielle diverse projecten ontworpen. Ik heb hen daarbij leren kennen als een partij die in staat is om met een open oog voor de belangen van alle betrokken partijen bijzondere en onderscheidende oplossingen te bedenken voor complexe opgaven. Het werken met co-design en co-creatie heeft ervoor gezorgd dat deze plannen ook op een breed draagvlak konden rekenen. Dit werd mede ondersteund door de heldere en overtuigende manier van communiceren en presenteren van Pim”

Bert van der Meij

wethouder RO gemeente gemeente Westvoorne

“Pim is de afgelopen jaren bij meerdere visie en ontwerptrajecten in onze gemeente betrokken geweest. Hij heeft een goed oog voor het evenwicht tussen bestaande belangen en vernieuwing. Dit helpt het proces en draagt bij aan het draagvlak. Dat is prettig samenwerken”

Bianca Seekles

directeur ERA Contour

“In de samenwerking met Pim draait het altijd om de inhoud. Het goede (willen) doen voor de mens en zijn directe omgeving. Elkaar versterken door open en eerlijk met elkaar om te gaan, echt samen. Ook met de bewoners en stakeholders binnen een gebied, een buurtje of een gebouw. Het mag bij Pim best een beetje schuren. Daar wordt het alleen maar beter van! Natuurlijk altijd met respect voor de mening van de ander. Het resultaat: duurzame en liefdevolle architectuur”

Martien de Groene

directeur de Groene Groep

“Juli ontwerp is voor De Groene Groep al heel lang de belangrijkste partner als het gaat om filosoferen, meedenken, schaven en ontwerpen van onroerendgoed projecten waar we mee bezig zijn. Die relatie hebben we al meer dan 25 jaar en bestrijkt een breed gebied. We hebben samen winkels en kantoren ontwikkeld, maar Juli heeft voor ons ook veel woningen ontworpen. En soms een herontwikkeling of een turnkey-project in de logistieke sfeer. Doordat zij steeds ontwerpen vanuit architectonische kwaliteit in combinatie met praktische oplossingen, snelheid en durf willen we met Juli nog lang samen werken”

Daan van der Vorm

CEO Next Hotels bv

“Juli ontwerp is de architect van de nieuwe uitbreiding van het Apollo hotel in Papendrecht, daarnaast heeft Juli onlangs de gevel van het bestaande gebouw opnieuw ontworpen. Als eigenaar en opdrachtgever van de werkzaamheden richting architect en aannemer ben ik zeer tevreden over de kwaliteit van het gebouw zowel in opzet, uitstraling en gebruikte materialen. De samenwerking liep uitstekend waarbij opgemerkt kan worden dat de gevelrenovatie in samenwerking met transVORM is uitgevoerd in de zogenaamde “Single Piece Flow” methode, waarbij een hoge bouwsnelheid en een hoge kwaliteit wordt bereikt. In dit traject speelde Juli ook een belangrijke rol. De doorlooptijd van de werkzaamheden is zeer verkort waardoor het hotel nagenoeg 100& operationeel bleef en iedereen aan het einde zeer tevreden was met het behaalde resultaat”

Rob Vester

Directeur Syntress Achmea Real Estate & Finance

“Ik heb Juli ontwerp ervaren als een bureau dat in staat is om onze wensen als belegger te vertalen in goede, onderscheidende architectuur. Een professionele partij en plezierig om mee samen te werken”

Ton Heijmans

directievoorzitter BOAG Advies en Managment

“Ik heb Pim leren kennen als een goed conceptueel denker voor stedenbouwkundige vraagstukken. Als mens is Pim integer, betrouwbaar en punctueel.  Bij Pim is een ontwerp vraagstuk in goede handen”

klanten