Hennie Dankers

Senior Projectleider

Hennie Dankers

Ik ben dochter van een aannemer en dat komt me in mijn werk goed van pas; ik heb dezelfde praktische inslag en spreek hun taal.

Het gevoel voor esthetica dat ik aan mijn studie heb overgehouden, komt goed van pas bij het vertalen van de uitgangspunten van een ontwerp naar de uitwerking in de techniek.

Na mijn VWO diploma koos ik voor de studie HTS Architectuur. Tijdens deze studie ontdekte ik dat ik de praktijk van het bouwen nog interessanter vind dan het ontwerpen van gebouwen. Het gevoel voor esthetica dat ik aan mijn studie heb overgehouden, komt goed van pas bij het vertalen van de uitgangspunten van een ontwerp naar de uitwerking in de techniek.

Na mijn studie besloot ik dat ik me bij een architectenbureau wilde specialiseren in de techniek en uitwerking van gebouwen. In 1998 begon ik bij Pim van der Ven Architecten. Daar groeide ik met het bedrijf mee tot senior projectleider. Na enige jaren werken op andere plekken ben ik weer terug op mijn oude stek.

Door de jaren heen heb ik een groot aantal projecten begeleid in zowel utiliteitsbouw als woningbouw, variƫrend van grote multifunctionele complexen tot kleinere appartementencomplexen. Voor mij is elk project uniek en verdient ongeacht de grootte voldoende aandacht om het project te laten worden wat we voor ogen hadden bij het ontwerp.

Tijdens het begeleiden ben ik op mijn best als spin in het web. Het regelen, vooruit denken, aansturen, verbinden en oplossen van problemen is mij op het lijf geschreven. De no-nonsens instelling in de bouwwereld bevalt me goed: ik voel me helemaal thuis in deze mannenwereld.

In mijn vrije tijd reis ik graag de wereld rond. Mijn fotocamera is daarbij een onmisbaar onderdeel. Ik haal veel energie en inspiratie uit de bijzondere culturen en ontmoetingen met de locale mensen. Ook in Nederland ben ik als buitenmens vaak te vinden in de natuur. Verder doe ik vrijwilligerswerk als taalcoach.