Hans Schepman

Partner / Architect

Hans Schepman

Naast mijn liefde voor architectuur en ontwerp ben ik een fervent zeiler, zowel op de binnenmeren als op zee. Daar is mijn liefde voor natuur en natuurlijke materialen ontstaan, die samen met vakmanschap en duurzaamheid kenmerkend zijn voor mijn werk.

Al tijdens mijn studie bouwkunde aan de HTS in Utrecht werd duidelijk dat ik architect wilde worden. Na het afronden van de HTS ben ik dan ook gelijk naar de TU Delft gegaan. Tegelijkertijd ging ik als freelancer bij diverse architectenbureaus aan de slag.

Tijdens mijn afstuderen aan de TU werd ik gevraagd om te komen werken voor Mecanoo in Delft. Na enige tijd stapte ik over naar VVKH Architecten in Leiden. Daar realiseerde ik als projectleider en architect diverse projecten, variƫrend van kleine interieur- en nieuwbouwopdrachten tot grootschalige stedenbouwkundige plannen.

In 2008 startte ik vanwege het groeiende aantal eigen opdrachten mijn eigen bureau. De bureaunaam West Architecten ontstond toen ik enige tijd in San Francisco (West Coast USA) woonde.

Vanuit de behoefte om verder te groeien en opdrachtgevers nog beter te kunnen bedienen, ben ik begin 2019 bij Juli gestart. In deze nieuwe samenwerking hoop ik samen met Pim te kunnen bouwen aan een multidisciplinair, onderscheidend architectenbureau.