De geschiedenis van Juli Ontwerp

Vastgoed voor geluksvogels

De geschiedenis van Juli Ontwerp

Pim van der Ven richtte Juli Ontwerp op in 2009. Na het met veel succes opbouwen van Pim van der Ven Architecten, dat uitgroeide tot het Rotterdamse architectenbureau Mei, vond hij het tijd voor een nieuw avontuur: Juli Ontwerp. Recentelijk is Hans Schepman mede-partner geworden. Hij neemt veel ervaring mee vanuit zijn jaren bij VVKH Architecten en vanuit zijn eigen bureau West Architecten.

founding partner / architect / adviseur

Pim van der Ven

In 1993, vlak na het afronden van zijn studie Bouwkunde aan de TU Delft, richtte Pim van der Ven zijn eerste architectenbureau op: Pim van der Ven Architecten in Ridderkerk. Hij werkte in die tijd veel samen met het constructiebureau van zijn vader, Bouw en Adviesbureau van der Ven. Het bureau groeide in korte tijd naar zo’n 20 fte.

Na de overname van Groep 5 in 1998 gingen het architectenbureau verder onder de naam Groep 5 van der Ven met circa 40 fte’s. Het bureau ontwikkelde zich tot een breed georiënteerd bureau met een mooi opdrachtgeverspalet en projecten als Lijnbaanplein (Rotterdam), Rivi Parc Royal (Capelle) en VondelParck (Ridderkerk).

In 2003 is het bureau samengegaan met Robert Winkel Architecten en samen vormden ze Mei architecten en stedenbouwers. In die tijd zijn plannen als Utregts Geluk (Utrecht), Lupine (Rotterdam) en het LOC (Hardenberg) gerealiseerd.

In 2009 besloot Pim om verder te gaan met een kleiner bureau, dat meer is gericht op de inhoud van ons vak: Juli Ontwerp. Bij Juli Ontwerp bestaat het werkt uit een mooie mix van ontwerpen, onderzoeken en ondernemen. In het onderzoeken zijn de onderwerpen ‘gebruiksconcepten’, ‘organische groei’ en ‘Geluk en Gezondheid’ de belangrijkste geweest. Leuke Juli projecten zijn bijvoorbeeld Centree (Rotterdam), Heeren van Maerlant (Brielle) en De Baron (Dedemsvaart).

‘Samen ontwikkelen we vastgoed voor geluksvogels’

Juli ontwerp
partner / architect

Hans Schepman

In 2020 is Hans Schepman partner van Juli Ontwerp geworden. Hans brengt de kennis en expertise in die hij heeft opgedaan als architect bij VVKH architecten en zijn eigen bureau West Architecten. En de kolibri in de huisstijl: het vogeltje dat symbool staat voor onafhankelijkheid, optimisme en vindingrijkheid. Samen ontwikkelen we Vastgoed voor Geluksvogels.

Hans heeft brede ervaring in uiteenlopende projecten. Enkele beeldbepalende projecten waar hij aan gewerkt heeft zijn het hoofdkantoor van Achmea in Leiden, de brandweerkazerne in Berkel en Rodenrijs en de duurzame tankstations NXT (diverse locaties). De laatste jaren ligt zijn focus meer op het verduurzamen, uitbreiden en transformeren van bestaande gebouwen en particuliere nieuwbouw opdrachten.

"De kolibri staat symbool voor onafhankelijkheid, optimisme en vindingrijkheid."

Hans Schepman