Achmed Al-Tamimi

Trainee

Achmed Al-Tamimi

Ik ben voor mijn studie naar Rotterdam gekomen: om mijn droom waar te maken en architect te worden. Ik heb vele mooie jaren in het rustige Friesland gewoond. Daardoor besef ik me hoe belangrijk het is om ook in een stad in écht goede gebouwen te wonen. Daar wil ik graag aan bijdragen tijdens mijn stage.

Na mijn ervaring bij EGM architecten en Mei architecten en planners wilde ik graag voor een compacter bureau werken. Zowel vanwege de nauwere samenwerking, als omdat daar meer focus is op de mens die de gebouwen gebruiken. Dit was voor mijn de reden om opzoek te gaan naar een architectenbureau dat hier zijn ontwerpen op baseert. Zo kwam ik bij Juli Ontwerp uit.

Ik ben een vierdejaars bouwkundestudent aan de hogeschool van Rotterdam. Ik heb voor deze studie gekozen omdat die dicht bij mijn persoonlijkheid en kwaliteiten past. Het mooiste van dit vak vind ik het proces van beginnen met een idee, dat dit vervolgens echt gebouw wordt en deel uit gaat maken van het leven van mensen. Ik hou ervan om mijzelf te verdiepen in het ontwerp en de techniek van een gebouw én om mijzelf te verplaatsen in de gebruikers van het gebouw. Ik hoop hier veel over te leren tijdens mijn traineeship bij Juli Ontwerp, die duurt tot 1 feb 2021.

Naast mijn studie besteed ik mijn tijd aan reizen, tekenen, luchtfoto’s maken van landschappen en steden met mijn drone, steden bezoeken. En eigenlijk aan alles wat mij het gevoel geeft dat mijn persoonlijkheid en interesses verder ontwikkeld worden.